Gyantázás gyakori kérdések: a gyantázás menete

Gyantázás gyakori kérdések: a gyantázás menete

A gyantázás menete a leggyakrabban felmerülő kérdés, ha szóba kerül a szőrtelenítés.

A gyantázásra betérő hölgy vendégek általában bajusz gyantát, szemöldök gyantát, áll gyantát, hónalj gyantát, kar gyantázást, láb gyantát és különböző intim szőrtelenítést kérnek.

A gyantázás során célunk, hogy minél kevesebb fájdalommal, minél kisebb kárt okozva a bőrnek, a lehető legalaposabban távolítsuk el a szőrszálakat.

A gyantázás előtt fontos, hogy ne legyen krémes a felület, ezért a reggeli fürdés után ne használjunk se testápolót, se izzadásgátlót. Ha mégis elengedhetetlen ezek használata vagy épp megizzadunk, a lemossuk, szárazra töröljük, esetleg fertőtlenítjük is a bőrfelületet.

Külföldön elterjedt a különböző érzéstelenítő előkezelő krémek használata, mellyel a vendégek gyantázás előtt 1-2órával bekenik bőrüket és így mennek kozmetikushoz – ám ez itthon még nem divat (?).

Itthon a gyanta megtapadását legtöbbször hintőporral segítik elő (a hagyományosan kenhető gyantáknál), ez a bőrt szárítja és védi is egyben a meleg és a tapadás okozta ártalmaktól. A gyantázás fájdalommentesebb a hintőpor használatával.

A felhasznált gyanta nem igazi fagyanta, hanem szintetikus összetevőkből áll. Ez a fajta gyanta kevésbé allergizál és jobban kezelhető mint az eredeti fagyanta, és gyorsabb vele dolgozni. Ez az új típusú szintetikus gyanta már első olvasztáskor jó állagú és egyszer használatos –  így higiénikusabb is.

A gyanták színe változatos, általában a kiegészítő “hatóanyagtartalmat” jelzi. A kék gyanta azulénes, a rózsaszín gyanta titándioxidos, a zöld gyanta klorofillos, a vajszínű gyanta shea vajas, a barna gyanta csokoládés szokott lenni.

gyantázás menete Dunakeszi kozmetikában

A gyantázás menete a kenésből és a tépésből áll.

A kenés mindig szálirányban történik, a tépés ezzel ellentétesen.

A combhajlat, fazon, hónalj gyantázását mindenképpen érdemes szakemberre bízni.

A tépés minél gyorsabb annál fájdalommentesebb.

Érdemes egyszerre kisebb területet bekenni és azt letépni, így azonnal rátehető a másik tenyér a fájdalmas területre. A kozmetikus kezének rátétele a szőrtelenített bőrfelületre tudományosan bizonyítottan csillapítja a fájdalmat, csökkenti a pirosságot.

Gyantázás árak ITT >>> DUNAKESZI KOZMETIKA ÁRLISTA

BEJELENTKEZÉS gyantázásra ITT >>> KAPCSOLAT

Vissza az oldal tetejére