Lézermentes kozmetikai tetoválás eltávolítás menete, előnyei

Lézermentes kozmetikai tetoválás eltávolítás menete, előnyei

Sminktetoválás eltávolítás (halványítás)

Mikor ajánlott sminktetoválás eltávolítása, szemöldök tetoválás eltávolítás?

 • elrontott tetoválás esetén, vagy
 • ha meguntad a tetovált szemöldököt.

A kozmetikai tetoválás eltávolítás keretében elsősorban szemöldök tetoválás eltávolítást (elhalványítást) végzünk, szemhéj tetoválás eltávolítására nincs lehetőség.

Sminktetoválás eltávolítás (halványítás) menete:

Dunakeszi kozmetikánkban a német Skinial cég új, kíméletesebb halványító eljárását használjuk a kozmetikai tetoválások eltávolítására, halványítására.

Sminktetoválás eltávolítás lézer nélkül
Sminktetoválás eltávolításhoz használt Skinial termékek

A sminktetoválás halványítás lézer nélkül, természetazonos tejsav oldattal történik a felhám megsértése nélkül (csak keskeny csatornákat nyitunk a festék kilökődéséhez).

A sminktetoválás halványító kezelés gyakran ismételhető.

Sminktetoválás eltávolítás képek:

Sminktetoválás eltávolítás lézer nélkül Skinial termékekkel
Sminktetoválás eltávolítás előtt
Sminktetoválás eltávolítás lézer nélkül Skinial termékekkel
Friss sminktetoválás eltávolítás (halványítás)

Nem lézeres kozmetikai tetoválás eltávolítás előnyei:

 • a lézeres eljárással szemben kevesebb kezeléssel is elérhető ugyanaz az eredmény,
 • a testben nem marad semmilyen idegen vagy káros anyag,
 • kevésbé fájdalmas, mint a tetoválás készítése.

Kozmetikai Tetoválás Eltávolítás a bőr természetes kilökődési reakciójának segítségével

Annak érdekében, hogy a tetováláshoz használt tinta teljes mértékben eltűnjön testünkből, eljárásunk működésre ösztönzi a bőr természetes kilökődési és gyógyító folyamatait. Egy mikropigmentációs eszköz segítségével apró, maximum 0,3 mm mélységű kör alakú részeket távolítunk el a felhámból. A nagyobb területet érintő kezelésekkel összehasonlítva, ezzel az eljárással lehetővé tesszük, hogy a körök közötti bőrhidakban lévő hegesedés kockázata kisebb mértékű legyen.

A szabadalmaztatott tejsav alapú tetoválás eltávolító SKINIAL-EX folyadék a kezelendő területen használva alkalmazandó. Az alkalmazást követően lassan áthatol a tetováló festéken. Ezek után reakcióba lép a falósejtekkel (makrofágok), melyekben eddig a festék molekulák betokozódva tárolódtak. Ezek a sejtek emiatt elveszítik tároló kapacitásukat és kieresztik magukból a tetováló festékanyagot. Szervezetünk védelmi rendszere ettől azt a tetováló festékanyagot, melyet ezidáig a falósejtek magukba zártak és oltalmaztak idegen anyagnak érzékelik, és ezzel párhuzamosan kilökik magukból, mely közvetlenül a bőr felszínén vart képez. Ez a varasodás napokon belül kiszárad, és néhány hét alatt teljesen begyógyul. A tejsavról többet a kezelések menüpontban olvashat.
A tetoválás eltávolító kezelés 8-10 hét múlva folytatható a kezelt terület mellett, addig amíg a teljes tetoválás eltávolításra nem kerül. A gyógyulási folyamat végén a kezelt területek felveszik a bőr eredeti színét, és kívánság szerint akár újra is tetoválhatók.

Lézermentes kozmetikai tetoválás eltávolítás várható eredménye:

A tetoválás eltávolításra vállalkozó ügyfelek elvárásai gyakran nagyon magasak. Úgy gondolják, hogy egy tetoválás függetlenül annak helyétől és méretétől eltávolítható úgy, hogy a bőrfelület pont olyan lesz, mint a tetoválás előtt volt. Ezen elképzelés megvalósulását semmilyen tetoválás eltávolító eljárás nem tudja garantálni.

Hegek kialakulása nélküli tetoválás eltávolítás nem garantálható.

Sokkal nagyobb mértékben függ az eljárás sikeressége az egyén bőrének tulajdonságától, illetve a kliens genetikai állapotától, mint magától az igénybe vett tetoválás eltávolítási eljárástól.

Ennek megfelelően mindenki szervezete másképpen reagál. Jó eredménynek számít, ha a tetoválás nyomait egy méterről már nem láthatjuk.

A kezelés megkezdése előtti részletes tájékoztatónk során megvitatjuk az Ön elvárásait és a várható, észszerű eredményeket.

Az általunk eltávolított tetoválások nagy többségét szabad szemmel már nem érzékelhetjük.

Az eredmények kis méretű tetoválás esetében 2-3 kezelés után várhatóak, a bőr felülete legkorábban pedig 9-12 hónap alatt nyeri vissza eredeti állapotát.

Ez az időszak a kezelések közti gyógyulási folyamat (esetenként 8-10 hét) következtében alakul így. A bőr pirosodásának végleges eltűnéséhez gyakran ennél több időre is szükség lehet.

Nagyobb méretű tetoválások eltüntetéséhez több időre van szükség.

Minél nagyobb a tetoválás, annál nagyobb a kockázata a hegesedésnek.

Lézermentes kozmetikai tetoválás eltávolítás kockázatai:

1. A tetováló festék nem tűnik el teljesen

Ritka, hogy a tetováló festék látható marad.

Mindemellett jó okai lehetnek annak, hogy a természetes kilökődési folyamat csak részben működik, és a tinta a szervezetben marad.

 • A legtöbb esetben a tetováláshoz felhasznált tinta mennyisége túl nagy volt, ennek megfelelően annak csak egy része lökődik ki a bőr felszínére.
 • Emellett lehetséges, hogy a tetoválás túl mélyre került a bőrbe, és emiatt a folyadék (tejsav) azt nem képes elérni. Amennyiben a tetoválást professzionális tetováló művész készítette, ez az eset nagyon ritkán fordulhat elő.
 • Mindemellett különféle gyógyszerek hatásai, drogok, illetve helyi érzéstelenítők használata is vezethet a tinta kisebb mértékű eltávozásához.
 • A kezelések egyik speciális esete, mikor a tetoválást az előzőekben már lézerrel kezelték.
 • A szubkután szövetek állapotától függően még az is előfordulhat, hogy a bőr a lézeres eljárás miatt már elveszítette a természetes kilökődés képességét. Abban az esetben, ha ez a helyzet fennáll, akkor ezt nagyon nehéz konkrétan megállapítani. Néhány ember esetében már pár darab lézeres kezelés is teljes hegesedést okoz a szubkután szöveteken, míg mások esetében 10 lézeres kezelés után is jól működő elutasító/kilökő reakció figyelhető meg. Ennek meghatározása érdekében ajánlott egyfajta kisebb területet érintő teszt elvégzése.

2. Hegesedés

Orvosi kutatások eredményei alapján kijelenthető, hogy a lakosság 5%-a hajlamos ún. hipertrófiás hegek kialakulására, mely inkább a fiatalabbakat mintsem az idősebbeket, és inkább a nőket érinti, mintsem a férfiakat.

Általánosságban véve minden egyes tetoválás végleges bőr sérülés is egyben, mely pigment rendellenességhez és mikroszkópikus hegesedéshez vezethet. A tetoválások 20%-nál már az eltávolítási eljárás megkezdése előtt is megfigyelhető hegesedés.

Az optimális lézermentes tetoválási eljárás célja, hogy minél jobban elérje a normál bőr nyújtotta benyomást.

A várt eredmény elérése és a gyógyulási folyamat időtartama (akár 1 év is lehet) függ

 • a bőr típusától,
 • a tetoválás elhelyezkedésétől,
 • a kezelt személy életkorától, és
 • általános egészségügyi állapotától (dohányzás, gyógyszerek használata, rendszeres alkohol fogyasztás).

A lézeres tetoválás eltávolítással összehasonlítva a Skinial eljárás sokkal kevésbé okoz hegesedést és bőr pigmentációs rendellenességet.

Nem lézeres kozmetikai tetoválás eltávolítás lehetséges mellékhatásai:

A bőr regenerációját sok tényező által befolyásolja.

 • a kezelt személy általános egészségi állapota és immunrendszere,
 • genetikai tényezők, melyek a helyes gyógyulási folyamatokért felelnek.

A megfelelő gyógyulás tényezői:

 • ultraviola sugárzás bármilyen formája,
 • mechanikai stimuláció ( dörzsölődő ruházat, a var idő előtti eltávolítása, stb),
 • a seb nem megfelelő kezelése és tisztán tartása,
 • idő előtti edzés, vagy
 • fizikai stressz a kezelt testrészen könnyen hegesedéshez vagy gyulladáshoz vezethet.

A kezelés maga nem vezet gyulladáshoz, mivel azt kiemelten magas higéniai körülmények között végezzük. Nagyobb felületű tetoválások esetén nagyobb a hegesedés kockázata, mint kisebb tetoválások esetében. Annak érdekében, hogy elkerülhessük a mellékhatásokat, vendégeinknek javasoljuk az utókezelési utasítások pontos betartását.

Amennyiben követik a javasolt instrukciókat, a mellékhatások száma jelentős mértékben csökken.

Forrás: www.skinial.com

Kozmetikai tetoválás (halványítás) ára >>> Kozmetika Árlista

Bejelentkezés kozmetikai tetoválás eltávolításra >>> Vacsi-Szonda Tímea kozmetikus, sminktetováló

Vissza az oldal tetejére